Zondag 15 juli 2007

zondag 15 juli 2007 | Ger | Onderweg

Zondag 15 juli 2007

Na nog een zonnige dag in El Acebo waar ik hele gesprekken voerde met de in de herberg aanwezige leguaan 30 prachtige kilometers naar Camponaraya. Zo’n leguaan is een bijzonder beest; zo stel je je een prehistorische draak voor. Hij was erg fotogeniek en hield van de zon waarin hij zich urenlang roerloos koesterde.
Zondagmorgen me met moeite losgemaakt van het heerlijke verblijf in El Acebo. Het weer is omgeslagen, regen dreigt en aan het einde van de dag als ik in Camponaraya aankom heeft de hemel zijn sluizen opengezet. Poncho- en parapluweer! In Ponferrada lekker koffie gedronken en een broodje gegeten en de nodige foto’s gemaakt van het tempelierscomplex uit de middeleeuwen. Het was nog even moeilijk om de weg uit de stad te vinden; op een gegeven moment ontbraken de gele pijlen op een cruciaal verkeersplein en werd het gokken. Het bleek dat er meerdere varianten zijn maar uiteindelijk ben ik in Camponaraya beland, zoals vermeld
in een stortbui. Luxueus een hostal genomen; ben de herbergen een beetje beu.. De mensenmassa’s worden toch wel overheersend deze laatste kilometers en af en toe verlang ik naar wat rust. En zeker als je zo nat geregend bent als vandaag is zo’n hostal erg welkom!


Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.